Qui som?

Som els indignats de Cardedeu. Som gent que hem vingut lliurement i de forma voluntària després de la concentració del 31 de maig a la plaça de l’Ajuntament de suport al moviment 15-M. Hem decidit continuar junts i ser cada vegada més en la lluita per la dignitat. No representem a cap partit ni associació ni tampoc ningú no ens representa a nosaltres.

Ens uneix el malestar per unes vides precàries per la desigualtat, però sobretot ens uneix una vocació de canvi. Som aquí perquè volem una societat nova en la que prevalgui la vida per sobre dels interessos econòmics i polítics. Ens sentim trepitjats per l’economia i exclosos del sistema polític actual que no ens representa. Treballem per una transformació profunda de la societat i sobretot treballem perquè sigui la pròpia societat la protagonista d’aquest canvi.

Creien que estàvem adormits. Que ens podien seguir retallant els drets sense que oposéssim resistència. S’equivocaven: estem lluitant –pacíficament però amb determinació- per la vida que tots mereixem. Hem après d’El Caire, d’Islàndia, de Barcelona. Ara toca extendre la lluita i prendre la paraula.

Estem convertint la plaça de Sant Joan (la del davant de l’Ajuntament) en una àgora. Ens hi reunim un cop per setmana per compartir, debatre i decidir el nostre futur. Tothom hi té veu i vot, ens organitzem de forma assembleària. Ens reunim també en comissions obertes i assembleàries que ajuden i agilitzen el funcionament de l’assemblea general.

Ens indignem per l’eliminació dels impostos als rics, el rescat de bancs i caixes amb diners de tots, la nul.la voluntat d’eradicar el frau i la fuga de capitals a paradisos fiscals, els ajuts a multinacionals i la introducció de cultius transgènics, el manteniment de les centrals nuclears que posen en perill la nostra vida, els desnonaments d’afectats per la hipoteca que han estat víctimes de la cobdícia del sistema bancari. Ens indignem pel sabotatge a l’estat del benestar, amb les retallades en sanitat i educació que són els dos pilars sobre els que es sustenta la justícia social en un sistema democràtic.

Però davant de tota aquesta realitat tenim propostes: manteniment de l’impost de successions, recuperació de l’impost del patrimoni i més pressió fiscal a les SICAV i a les grans fortunes amb la reforma de l’IRPF, implantació de la taxa Tobin, creació d’un sistema bancari públic i ètic sota control social, prohibició de més rescats a la banca i devolucio del capital públic transferit, sobirania alimentària, consum responsable, comerç just i agricultura ecològica, tancament de les centrals nuclears, potenciació de les energies alternatives i reducció més intensa de les emissions de CO2, dació en pagament dels habitatges per cancel.lar hipoteques, lloguer social dels habitatges recuperats pels bancs… i moltes propostes més que demostren que som un moviment constructiu i decidit a l’acció.

La nostra realitat més immediata és Cardedeu, però treballem en coordinació amb indignats d’arreu de l’Estat i pretenem que el nostre moviment s’escampi per Europa i es revolti contra un sistema que ha empobrit la gent de països germans com Grècia, Portugal o Irlanda i que segueix deprededant fins al punt que hores d’ara pocs països estan lliures de perill.

Necessitem que tots us uniu a la nostra lluita per la transformació d’una realitat profundament injusta i demanem als regidors que seieu en aquesta taula que no doneu cobertura a aquest sistema que amenaça la humanitat i el planeta en el que vivim. Feu alguna cosa, ja !

Deixa un comentari