Intervenció al ple del 29S on es va declarar Cardedeu municipi lliure de retallades socials

Bona nit,

En un Ple en el que s’han tractat vint punts a l’ordre del dia i el cansament lògic que això suposa, volem fer una intervenció molt breu.

Hem proposat als grups municipals la moció contra les retallades en sanitat i educació i venim avui a aquest Ple com a persones indignades amb una realitat que criminalitza el poble i li fa pagar el preu d’una crisi generada pels especuladors, els bancs, els mercats..: actors econòmics que escenifiquen la supremacia de la cobdícia humana per sobre de qualsevol valor humà i democràtic que nosaltres proclamem i que haurien de defensar i fer seus els governs que ara, tristament, actuen al dictat de tots aquests poders.

La defensa de la continuïtat i la millora qualitativa de la sanitat i l’educació, que és un patrimoni col.lectiu, és sínònim de defensa, també aquí a Cardedeu, de la cohesió social, de la lluita contra de les desigualtats que ens porten a una societat de rics i pobres. Dels que es poden pagar amb escreix els serveis bàsics i dels que queden enrere i resten condemnats a la supervivència i no poden abastar una vida mínimament digna.

Sabem que l’ajuntament de Cardedeu no té competències en aquests àmbits que li permetin decidir per ell mateix, però no és menys cert que en virtut d’allò que proclama la Carta Europea per la Salvaguarda dels Drets Humans aprovada per aquest mateix Ple, en el seu article XII, recull la consideració de les polítiques socials com a part central de les polítiques de protecció dels drets humans i es comprometen a garantir-los, així com a complir amb el compromís de desenvolupar polítiques socials especialment destinades als més desfavorits, com a forma de rebuig a l’exclusió i en la recerca de la dignitat humana i de la igualtat.

Cap ajuntament serà digne de definir-se com a representant del poble, si no l’escolta, si ignora deliberadament els problemes més greus que l’envolten, aquells que incideixen d’una manera més aguda en la seva quotidianitat.

Els indignats seguirem endavant mentre hi hagi motius per la indignació, però avui és un dia en el que ens hem de felicitar tots i totes per el pas endavant que hem donat.

Moltes gràcies.

Indignats de Cardedeu

One response to “Intervenció al ple del 29S on es va declarar Cardedeu municipi lliure de retallades socials

  1. Retroenllaç: El ple municipal aprova la moció indignada contra les retallades a Cardedeu | Indignats de Cardedeu

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s