Moció de la PAH per a recuperar la vivenda buida en mans de la banca (30 de gener 2014)

El proper dijous 30 de gener, al Ple de l’Ajuntament de Cardedeu es presentarà, per a la seva aprovació, la MOCIÓ PER LA SANCIÓ DELS IMMOBLES PERMANENTMENT DESOCUPATS PROPIETAT D’ENTITATS FINANCERES I ALTRES GRANS EMPRESES, que la PAH de Cardedeu va proposar als grups municipals del nostre poble.

US PREGUEM QUE ASSISTIU AL PLE PER A DONAR SUPORT A UNA MOCIÓ QUE S’HA APROVAT JA A MOLTES CIUTATS I VILES CATALANES.

ÉS L’HORA DE RESCATAR LES FAMÍLIES!

En el marc de la campanya que s’està fent a nivell de totes les PAHs de Catalunya, la PAH de Cardedeu hem fet arribar als grups municipals de Cardedeu la MOCIÓ PER LA SANCIÓ DELS IMMOBLES PERMANENTMENT DESOCUPATS PROPIETAT D’ENTITATS FINANCERES I ALTRES GRANS EMPRESES amb l’objectiu que el nostre Ajuntament adopti mesures per a la detecció d’habitatges desocupats i engegui un procediment legal, quan ja s’han intentat tots els mecanismes “amables i amistosos”, amb aquestes entitats bancàries per a cedir a la població els habitatges buits que disposen.

Hem demanat als grups municipals de Cardedeu que, el més aviat possible,  presentin aquesta moció per a la seva aprovacó al Ple de l’Ajuntament de Cardedeu.

El 31 de desembre, i gràcies a l’acció de pressió i assessorament de la PAH, a Terrassa es van signar les tres primeres multes de 5.000 € a bancs per habitatge buit, de més de 700 expedients oberts. És només el principi del que hauria de ser una pràctica generalitzada.

El divendres 3 de gener la PAH presentava a Barcelona aquesta nova campanya, amb un model de moció municipal que s’està duent a tots els ajuntaments catalans, i que es farà extensiu a la resta de l’Estat .

L’objectiu de la campanya és fomentar mocions municipals per part dels ajuntaments catalans per a recuperar els habitatges buits en mans dels bancs.

Segons dades del poder judicial, a l’Estat Espanyol hi ha hagut gairebé 60.000 execucions immobiliàries durant els tres primers trimestres del 2013, 12.000 de les quals han estat a Catalunya, dades que confirmen, almenys, 45 desnonaments al dia durant nou mesos.

Gràcies a l’actuació de plataformes com la PAH o Stop Desnonaments el 2013 es van aconseguir aturar 1.000 desnonaments a tot l’Estat Espanyol, recuperar 15 edificis buits que estaven en mans d’entitats financeres i reallotjar 800 persones “per vies judicials i institucionals “.

Mentrestant, i segons les últimes dades del poder judicial, a l’Estat Espanyol hi ha actualment 3,5 milions d’habitatges buits, dels quals es calcula que 800.000 són propietat d’entitats financeres (la majoria rescatades amb diners públics).

El model de moció municipal presentat per la PAH pretén recuperar, per la via legal, aquells pisos propietat d’entitats bancàries, que es troben desocupats, per posar-los al servei de la ciutadania. Els ajuntaments han d’intervenir, tal com ja s’està fent a Terrassa, aplicant la llei de l’habitatge catalana que permet sancionar els bancs que acumulen pisos buits de manera injustificable.

Stop Desnonaments - 6 Octubre 2012 Cardedeu

PAH Cardedeu
http://pahcardedeu.blogspot.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s