Contra les RETALLADES EN EDUCACIÓ a CARDEDEU

Pots veure i/o descarregar-te l’original en PDF a GoogleDocs

Des de la Comissió nascuda arrel de les concentracions de protesta a Cardedeu contra les retallades en educació, voldríem informar de com aquestes retallades afectaran a tota la comunitat educativa de Cardedeu:

Atenció a l’alumnat

  • Per al curs vinent es preveu un increment de la ràtio alumnes/professors a les escoles i instituts de Cardedeu, incrementant-se el nombre d’alumnes per professor i/o reduint la capacitat d’escoles i instituts per atendre la diversitat de l’alumnat en grups reduïts, desdoblaments o altres estratègies de suport educatiu, com l’atenció individualitzada i tutorial.
  • Als EAP (Equips d’assessorament pedagògic) i CRP (Centre de Recursos pedagògics) s’han retallat plantilles i això implica menys atenció als alumnes que ho necessiten, doncs hi haurà unes llistes d’espera més llargues per atendre l’alumnat (logopedes, psicòlegs, etc.)

Pressupostos

  • Aquest curs escolar els centres d’ensenyament han vist reduït el seu pressupost de funcionament en despeses corrents entre un 10 i un 30% aproximadament. Als instituts caldrà retallar despeses d’electricitat, calefacció, neteja, fotocòpies, paper, material de llibreria, etc. A les escoles hi ha incertesa en la mesura que part d’aquestes despeses corren a càrrec de l’ajuntament.
  • A més, s’ha retallat de manera radical el pressupost per a la millora de la formació del professorat.

Projectes

  • El programa 1×1 de digitalització de les aules escolars, que havia generat expectatives de renovació i transformació en l’àmbit educatiu, i que ha costat milions d’euros, està en una situació d’incertesa. Què passarà amb el programa i quin serà el futur dels centres que ja hi formen part? Es deixaran de resoldre les avaries en la xarxa per manca de pressupost com ja està passant aquest any? Continuaran rebent les famílies l’ajuda per a la compra de l’ordinador?
  • Programes que depenen d’altres departament de la Generalitat o d’altres institucions públiques estan en perill: el Taller de Teatre als instituts deixa de rebre la subvenció de la Diputació i Cantània no sabem si podrà tenir continuïtat.
  • A nivell municipal l’Ajuntament ha prescindit dels serveis d’una psicomotricista que treballava a llars d’infants i a les escoles de primària de Cardedeu. Qui serà el proper?

Professorat i Personal no docent

  • Per al curs vinent es preveu una reducció d’entre 1 i 3 professors en la majoria dels centres escolars de Cardedeu.
  • Les retallades en plantilla ja estan afectant el PAS (Personal d’administració i serveis), on no es cobreixen substitucions. Recordem que el PAS no només el formen el personal d’administració del centre, sinó que també s’hi inclouen perfils com educadors de llars d’infants, auxiliars i vetlladors, professionals d’atenció directa a l’alumnat a les aules.
  • Aquestes retallades en plantilles afecten més directament als interins (13% del professorat) i substituts, ja que perden la feina o la tenen amb més precarietat.
  • A més, l’any passat es va reduir el sou del professorat en un 5% i per l’any vinent està previst un increment de l’horari lectiu.

2 responses to “Contra les RETALLADES EN EDUCACIÓ a CARDEDEU

  1. Hem format una plataforma de famílies de nens amb TEA, volem unir-nos per queixar- nos de les retallades que tenen els nostres fills en els escoles, també volem denunciar la falta d´assessorament y de terâpies que fan els CDIAPS a Catalunya i la falta de mitjans y de professionalitat que donen el EAPS, ja que intenten en la majoria de casos no posar el reforç correcte e individualitzat als nens amb NEE a l´aula i en canvi volen ficar- los en aulas USEE( si el centre en té) o directament a centres d´educació especial y per tant no li donaran la posibilitat a aquest nen d´avançar i millorar les seves capacitats.
    Estem a favor d´una educación inclusiva.
    Les persones que vulguin formar part del nostre grup es “Plataforma Cataluña Inclusión”.GRACIES.

  2. A Cardedeu i pobles del voltant el curs passat vau demanar poder fer jornada intensiva a l’ESO i a alguns centres de primària però us ho van denegar.
    Concedint la jornada intensiva, només amb l’ESO el Departament d’Educació s’estalviaria més de 15 milions d’€.

    Exigim que no es malbaratin els recursos en despeses innecessàries.
    Exigim que concedeixin la jornada intensiva als centres que la demanin.

Deixa un comentari